Studenten Rechtshulp
Maastricht

library

Arbeidsrecht

Huurrecht

Onderwijsrecht

Consumentenrecht

Wat doen wij?

Het Studenten Rechtsbureau Maastricht geeft sinds de jaren ’90 gratis juridisch advies aan studenten. Dit wordt mogelijk gemaakt door 15-20 enthousiaste universitaire rechtenstudenten die zich vrijwillig voor het Rechtsbureau inzetten naast hun studie. Het Studenten Rechtsbureau Maastricht is onderdeel van de

Landelijke Stichting Rechtshulp

Wij geven telefonisch advies, maar u bent ook welkom tijdens ons inloopspreekuur. Tevens kunt u ons bereiken per mail. Indien mogelijk, proberen wij u meteen te adviseren, of we verwijzen u indien nodig door naar een gespecialiseerde instantie of een advocaat.

Het Rechtsbureau richt zich voornamelijk op het beantwoorden van vragen met betrekking tot huurrecht, onderwijsrecht, arbeidsrecht en consumentenrecht. Aangezien onze medewerkers breed geschoold zijn, kunt u uiteraard ook met andere soorten juridische problemen bij ons terecht. Wij staan geen studenten bij op het gebied van strafrecht of zaken met een groot financieel belang. Cliënten kunnen tevens rekenen op vertrouwelijkheid van hetgeen besproken wordt.

Bestuur

Links
Rafke Rutten
(Secretaris)

Midden
Jonas Lindenaar
(Voorzitter)

Rechts
Floris Sikking
(Penningmeester)

Groep

Wie zijn wij?

Ons team bestaat momenteel uit de volgende studenten, allen tweede- of derdejaars bachelor studenten of master studenten.

Contact

E-Mail

srb@maastrichtuniversity.nl

u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van een van onze medewerkers.

Voeg relevante documenten s.v.p. als bijlage toe, dan kunnen wij u zo goed mogelijk helpen.

Telefoon

+31 43 388 53 46

Tijdens onze kantooruren (dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10:00u en 13:00u).

Inloop Spreekuur

Op dinsdagen, woensdagen en donderdagen is ons kantoor geopend van 10:00u tot 13:00u.

Neem relevante documenten mee alstublieft, dan kunnen wij u zo goed mogelijk helpen.

U vindt ons op

Tongersestraat 43, 6211 LM te Maastricht.
Ons kantoor bevindt zich in Kamer 0.012.

Werken bij ons?

Heb je je propedeuse op zak en lijkt het je wat om je juridische kennis in de praktijk te brengen én deel uit te maken van een gezellige en hechte groep studenten? Dan is het misschien iets voor jou om ons team te versterken.

De werkzaamheden bestaan uit het draaien van diensten op kantoor en uitwerken van de zaken thuis. De hoeveelheid diensten die je draait, ligt aan het aantal medewerkers. Normaliter zal je ongeveer eens in de twee weken een dienst draaien. Een dienst duurt drie uur en je zal samen met een andere medewerker op kantoor zitten.

Daarnaast wordt je geacht eens in de twee weken de vergadering bij te wonen. Deze duurt ongeveer anderhalf uur en tijdens deze vergadering zal de gang van zaken worden besproken in vertrouwen.

Naast de diensten en vergaderingen, hebben wij aansluitend aan de vergaderingen ook borrels en worden er nog verschillende activiteiten door het jaar heen georganiseerd. Uiteraard vormen deze werkzaamheden een goede aanvulling op je studie.

Is je interesse gewekt? Houd dan onze facebook of website in de gaten voor de sollicitatieprocedure.

Samenwerking

iersel

Van Iersel & Luchtman Advocaten

Sinds het afgelopen collegejaar hebben wij contact met Van Iersel Luchtman Advocaten, waar een voormalig voorzitter van ons rechtsbureau werkzaam is. Dit contact bestaat uit seminars die worden georganiseerd voor bijscholing van onze werknemers en er is een samenwerking voor behandeling van ingewikkelde zaken. Mocht een zaak zich hiervoor lenen, dan zullen wij samen met een advocaat een gepaste oplossing voor de casus vinden.

trajekt

Trajekt Jongerenbuurtbemiddeling Maastricht

Verder zijn onze medewerkers ‘Jongerenbuurtbemiddelaars’. Dit is een project in het kader van ‘Student & Stad’ van de stichting Trajekt. Het doel van dit project is om de kloof tussen de studenten en de inwoners van de stad te verkleinen. Vaak spelen er problemen in wijken tussen studenten en inwoners over geluidsoverlast, verkeerd geparkeerde fietsen of overlast van afval en/of ongedierte. Wij proberen deze problemen op te lossen door tussen de partijen te bemiddelen. Wij stellen ons dan op als een neutrale derde partij en assisteren de partijen in hun gesprek naar een oplossing. Onze medewerkers hebben voor deze werkzaamheden een tweedaagse bemiddelingscursus gevolgd, waarbij we meerdere communicatievaardigheden hebben verworven. Uiteindelijk heeft iedereen een examen moeten afleggen en heeft iedere medewerker van de wethouder van Maastricht een certificaat ontvangen. Wil je meer weten over deze samenwerking? Lees dan de volgende twee nieuwsberichten:

“De klager wil dat het stopt, de student wil van het gezeur af”Rechtenstudenten als buurtbemiddelaars
housing

Housing Helpdesk Maastricht

We zijn druk bezig een samenwerking op te zetten met de Housing Helpdesk. Hun kantoor is ook te vinden in het SSC. De Housing Helpdesk probeert zoveel mogelijk problemen met betrekking tot studentenkamers op te lossen. Zij procederen ook in de naam van studenten bij de Huurcommissie. Sinds januari 2018 worden er aan onze medewerkers colleges gegeven zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student op dezelfde wijze het juiste advies over hun kwestie ontvangt.

© Copyright 2021, OneZero Company. All rights reserved.